New! Enter our Secret Santa Christmas contest now »
Log In or Sign Up

About this project
Published

Time
Time:0h30
Difficulty
Pretty Easy

Posted By

Espoo, Finland, Etelä-Suomi, FI
2008
Square small img 6280 1295816773
Square small 3789117759 dd9ef330ac
Square small 24 1232227056
Square small fascinator 1b 1224693352
Refashioning large tees.

This is a 10 minute reconstruction for a extralarge thrifted band t-shirt. Super easy to make, no sewing needed. Tools: scissors + t-shirt.

A pro will do this under 5 min, but a first-timer it might tae up to 30 min.

Instructions are both in English and Finnish.

Instructions

You Will Need


Cost
Cheap

 1. How to make a boxy t-shirt. 80´s Boxy T Shirt - Step 1 1

  This is what I started out with - a long sleeved band-tee. At least three sizes too big. Remember to was your shirt before cutting.

 2. How to make a boxy t-shirt. 80´s Boxy T Shirt - Step 2 2

  Cut the sleeves. Here I had to cut the other sleeve between the images. If you have a short sleeved tee, cut right above the edge-stitching. No sewing needed!

  Leikkaa hihat lyhyiksi. Esimerkkipaidassamme oli kuvioita molemmissa hihoissa, joten leikkasimme hihan kuvioiden välistä. Näin se näyttää siistimmältä päällä. Jos t-paita on lyhythihainen, leikkaa hihansuukäänteen yläpuolelta eli n. 2cm hihan reunasta pois. Hihan suuta ei tarvitse päätellä tai kääntää.

 3. How to make a boxy t-shirt. 80´s Boxy T Shirt - Step 3 3

  I cut the other sleeve also right between the graphics. Now it is 2cm (1/2 inces) shorter than the other sleeve. It does not matter since this shirt will be worn asymmetrically. Refashioning is not an exact science!

  Leikkaa nyt toinen hiha samalla tavalla. Esimerkkipaidassamme oli kuvioita hihassa, joten päädyimme leikkaamaan myös toisen hihan kuvioiden välistä. Näin toinen hiha on nyt 2cm lyhyempi kuin toinen, mutta se ei haittaa sillä tämän mallista t-paitaa käytetään melkein aina vain toisen olan yli. Vinkki: Säästä ylimääräiset hihapalat muihin trashion-projekteihisi, varsinkin. Kuvioiduista kohdista saa esim. hakaneuloilla kiinnitettäviä merkkejä laukkuun tai takkiin.

 4. How to make a boxy t-shirt. 80´s Boxy T Shirt - Step 4 4

  Cut two slits about 3cm (about 1 inch) from the collar. Make sure you cut them in a 90 degree angle to se shoulder seam.

  Aloita pääntien leikkaaminen tekemällä noin 1,5 cm aukileikkaukset n. 3 cm päähän kauluksen reunasta. Pääntie ei näytä nyt vielä kovin isolta, mutta sen ei tarvitse olla tämän leveämpi.

 5. How to make a boxy t-shirt. 80´s Boxy T Shirt - Step 5 5

  Cut a circle from the slits to the centre as close to the collar (mid-front) than possible.

  Leikkaa pääntie edestä kauniissa kaaressa halkiosta halkioon. Leikkaa kaari mahdollisimman läheltä paidan alkuperäistä kaulusta. Pääntien reunaa ei tarvitse kääntää tai huolitella. Vanhojen t-paitojen neulos ei yleensä purkaannu, ei edes pesussa.
 6. How to make a boxy t-shirt. 80´s Boxy T Shirt - Step 6 6

  Flip the tee over and do the same to the back. Cut a beautiful arc as close to the mid-back of the collar as possible.

  Käännä paita ympäri. Leikkaa samanlainen kaunis kaari takakappaleelle mahdollisimman lähelle alkuperäistä kauluksen reunaa. Tässä väliä on jätetty n. 1cm. T-paidan pääntien tulee olla korkeammalla takakappaleelta kuin edestä!

 7. How to make a boxy t-shirt. 80´s Boxy T Shirt - Step 7 7

  Try the shirt on. Cut the hem. I usually cut about 10 cm (4 inces). Fold the hem as you cut so the length will stay the same.

  Leikkaa ylimääräinen helma pois. Yleensä noin 10 cm riittää. Laita sivusaumat tasan ja aloita leikkaaminen 90 asteen kulmassa saumaan nähden. Näin helmasta tulee suora, vaikka se olisi venynyt. Käännä helmaa paidan päälle sitä mukaan kun leikkaat, jotta pituus pysyy samana.

 8. How to make a boxy t-shirt. 80´s Boxy T Shirt - Step 8 8

  Finished!

Have you made this project? Add your version
And you're done!

Recent Versions


80´s Boxy T Shirt

80´s Boxy T Shirt

♥ 3
80´s Boxy T Shirt

80´s Boxy T Shirt

♥ 2
80´s Boxy T Shirt

80´s Boxy T Shirt

♥ 1
80´s Boxy T Shirt

80´s Boxy T Shirt

♥ 3
80´s Boxy T Shirt

80´s Boxy T Shirt

♥ 3

Comments

 

Recent Favorites